středa 16. května 2012

Králíky 2012 - 4. ročník figurkářského workshopu

        Již 4. ročník figurkářského workshopu pod vedením Michala Křepelky a Pavla Pachovského se uskutečnil 10. – 13. května v malebném prostředí  Králík na ústeckoorlicku.  Kdo se zúčastnil předchozích ročníků, může s jistotou jen potvrdit, že úroveň a atmosféra rok od roku graduje a v myslích zúčastněných zanechá přehršel neuvěřitelných vzpomínek. I letošní ročník nevybočil, v dobrém slova smyslu, z této tradice a připravil atmosféru nabitou malováním, skulptěním a uvolněné zábavy. Organizační tým ve složení Blanka Pachovská, Pavel Pachovský a Michal Křepelka s Matějem opět spolu s personálem penzionu Adlerberg připravili zázemí pro velmi vydařenou akci, kdy se její účastníci mohli věnovat pouze a pouze malování a vše ostatní bylo zajištěno.                

                Workshopu se zúčastnili jak velmi zdatní figurkáři a několik zcela nových tváří, a jak je již zvykem, také několik modelářských mistrů z oblasti letadel a techniky. Čtyři dny naplněné malováním pod dozorem mistrů oboru s večerní kytarovou produkcí mistra Sýkorky jsou prostě nezapomenutelné. Okolí Králík skýtá sdostatek možností oddychu od figurkařiny; klášter na Hoře Matky Boží, vojenské muzeum, nedaleký rozsáhlý pevnostní systém a mnoho dalšího.                  

                Nezbývá, než-li  vyjádřit obrovský dík organizátorům, protože jen kdo podobnou akci připravoval, si umí představit množství práce, která není vidět, ale je potřeba na uskutečnění  podniku s takovým nábojem a atmosférou.  Poprvé byly vypity všechny dovezené tekutiny (děkujeme technikářské sekci), podniknuta exkurse do blízkého pivovaru, založen první figurkářský instrumentálně pěvecký soubor (jestli někdo uveřejní video, tak běda mu…),  opět překonán rekord v ponocování a mnoho dalšího. Ještě jednou velký dík a už nyní se těšíme na ročník 2013.
































 

Žádné komentáře:

Okomentovat