sobota 3. listopadu 2012

HORAŽĎOVICE 2012 : část 1



Jako již každoročně, tak i letos se poslední říjnový víkend konal již 7. ročník podzimního setkání figurkářů v Horažďovicích. V příjemném prostředí penzionu Bílá Růže jsme strávili celý víkend v družném hovoru nejen o figurkách, potkali jsme se s lidmi, které jsme půl roku nebo i rok neviděli. 
Páteční program nesl se v duchu instalace výstavky figurek a prodejních pultů, postupně dojíždělo mnoho dalších účastníků setkání a vítání nebralo konce. Závěr dne pak korunován byl opět famosním pěveckým a kytarovým uměním mistra Sýkorky, ke kterému se přidávali i náhodní diváci z řad místních restauračních hostí. 
Na sobotu potom bylo naplánováno několik zajímavých výletů, Bohužel vzhledem k počasí bylo třeba přehodnotit program, a tak, v čase dopoledním, byl podniknut výlet na blízký hrad Rabí. Což s odstupem času všichni účastníci hodnotí jako zdařilé ba s mythickým podtextem. Lehký počáteční deštík změnil se během prohlídky v husté sněžení a to dodalo vzezření hradních ruin vzhledu vpravdě theatrálního. Po obědě jsem navštívili příjemnou procházkou pomník úmrtí Rudolfa Habsburského. Navečer potom korunou byla přednáška PhDr. Petra Maška na thema Titulatura české šlechty po bitvě na Bílé Hoře, historický testík sestavený Vojtou a velmi napínavý turnaj v prší.  V závěru opět kytara mistra Sýkorky podtrhla skvělou zábavu a příjemně prožitý víkend se stejně potrhlými lidmi. V neděli rychlý úklid a hurá domů s přáním brzkých setkání. Velký díky za organizaci Vojtovi a všem za úžasný víkend. 
Fotografie berte jako drobný dokument těch dní, vzhledem k jejich množství budou na 2 díly. Dnes tedy díl první : figurky a lidé. Díl druhý: výlety a okolí ještě tento víkend.  



  
  
  
  
  
  
  
  


  
  




  
  
  

  
  
  
  

  
  
  


  

  


  
  







Žádné komentáře:

Okomentovat